Peanøttkubber

08.12.2013

Smaker bedre enn kjøpesjokolade, skikkelig snadder, selv om det er lite tradisjonelt sukker i dem.

BUNN
2 dl cashewnøtter, usaltete
1 ½ ss sukrinmelis
1 ½ ss agavesirup
2 ss kokosfett

• Ha cashewnøtter i en kjøk­kenmaskin og kjør til de er finmalt.
• Ha i resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet.
• Kle en liten form med bake­papir og ha i blandingen. Trykk ut massen i bunnen og sett formen kaldt.

KARAMELLTOPP
2 dl dadler, uten steiner
6 ss agavesirup
2 ss kokosfett
½ ts vaniljepulver
en klype Maldonsalt
1 dl hele peanøtter

• Ha steinfrie dadler i kjøk­kenmaskinen og kjør til de er finmalt. Ha i resten av ingrediensene, unntatt peanøttene, og kjør til en jevn karamellmasse.
• Vend inn peanøttene med en slikkepott før du sprer topp­ingen over bunnen i formen.
• Sett formen tilbake i fryseren til den blir stiv.

SJOKOLADETOPP
60 g kakaomasse
30 g kakaosmør
25 g agavesirup
½ ts vaniljepulver

• Smelt kakaomasse og kakao­smør over vannbad, rør sam­men til jevnt, og rør inn resten av det søte med en visp.
• Ta formen ut av fryseren og del opp i kubber, den stør­relsen du vil ha.
• Dypp hver bit i sjokoladen og legg dem på et brett med bakepapir. Vær rask så den holder seg kalde, sett den tilbake i fryseren hvis den begynner å tine.
• Vil du pynte med hakkede peanøtter, dryss dem over før sjokoladen stivner.
• Oppbevares kaldt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører