Pepperkaker

13.12.2012

Kanksje helgen før selve helgen er tidspunktet for pepperkakene? Her er en god oppskrift, ta gjerne mer krydder i om du vil ha en litt mer smak.

Pepperkaker

200 g sukker
200 g smør
2 egg
2 dl mørk sirup
1 ss Kefir e.l.
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts pepper
2 ts natron
ca 8 dl hvetemel

Smelt smør i en jerngryte på lav varme sammen med sirup og sukker. Tilsett krydder, surmelk og natron, natron rørt ut i litt vann eller melk. Ta av varmen og rør inn eggene. Rør i melet til deigen blir passe fast, ca 7 dl. Regn med å bruke litt mel til utkjevling.
Legg deigen over i en bolle, dekk med plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Den kan godt stå lenger. Deigen kan fryse, husk å ta den ut minst 12 timer før du skal bruke den.

Strø litt mel på benken og kjevle ut deigen så tykk eller tynn du vil ha den. Trykk ut figurer eller vegger og tak til pepperkakehus, og stek brune på 170 grader i ca 8 min, avhengig av hvor tynne figurene er. Sjekk ofte. Dette er en god peppekakeoppskrift!

Glasur til dekorasjon

1 eggehvite
200 g melis
½ liten sitron, saften av

utropstegn miniI spesialbutikker og gode kjedebutikker finner du alle ingrediensene til pepperkaker økologiske, bortsett fra natron, men det er jo så rent som det kan bli (E 500).Natron gjør at pepperkakedeigen hever seg litt. I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk eller appelsin, frigjør CO2, og danner små hulrom i baksten. Derfor skal du ha en litt surt i deiger der natron er i oppskriften!

Obs! Denne lå dessverre ute som "publisert" i noen timer, fra ca. kl. 14 til ca kl. 19 den 13. des 2012, før den var korrekturlest. Den som du nå ser skal være riktig.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører