Plommesyltetøy

13.06.2014

Plommesyltetøy er like godt til pannekaker og pålegg som i bløtekaker og paier. Ha i litt plommesyltetøy neste gang du lager eplekake! Det gjør den smakfull og saftig.

1 kg plommer
500 g rårørsukker
ca 1 dl vann
Saften av 1 økologisk sitron

• Er plommene dine faste og søte trenger du kan hende både mindre sukker og vann. Smak deg frem.
• Del plommene i biter og fjern steinene.
• Ha alt i en tykkbunnet gryte og kok
opp med sitronsaften. la det småkoke til alt sukkeret er løst opp, og smak deg frem til om det er søtt/syrlig nok.
• Ha syltetøyet i rene glass, fyll helt til topps og ha på lokk.
• Oppbevar det mørkt og kaldt.

Flere plommeoppskrifter finner du her:
Syltede plommer
Hele krydderplommer
Plommepai
Plommemarinade
Plommechutney
Rips og plommesuppe

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører