Posjerte pærer med lønnesirup

13.04.2012

Skal du posjere frukt kan du godt bruke alternative søtningsmidler, som honning eller lønnesirup. Vil du bruke sukker, bruk økologisk rørsukker.

En deilig, søt dessert med lønnesirup istedenfor sukker. Lag den nå med økologiske importpærer eller spar oppskriften til de norske gråpærene blir modne.

6 pærer, skrelt og delt i to eller fire
5 dl vann
2 dl lønnesirup
1 vaniljestang, delt på langs
1 ts reven, fersk ingefær
1 kanelstang

• Skrell og del pærene.

• Kok opp vann med lønnesirup, vaniljestang, ingefær og kanel.

• Legg i pærene og la de trekke på svak varme til de er møre, ca. 15 minutter. La pærene avkjøle i laken.

utropstegn mini Server gjerne pærene sammen med gresk yoghurt, pisket krem eller is. Hvis du vil servere dem til en ost, legg pærene i en tett boks mens du koker inn laken til sirup. Denne er god å ha noen dråper av på osten også. Du kan lage ferdig pærene et par dager før servering. Oppbevar dem i laken i kjøleskapet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører