Rips og plommesuppe

02.09.2012

Høstens plommer må brukes til desserter. Bruk også restene av rips som henger fullmodne på buskene og kok inn en herlig dessertsuppe.

Plommetreet henger med grenene. Fulle av plommer, så mange at bare å spise dem ikke alltid gir den beste uttellingen. Ofte er det slik; når det er mange blir ikke smaken så fyldig og god. Men ved et lite oppkok, og hjulpet av litt søtt, kommer både farge og smak bedre frem. I denne suppen brukte vi også noen få rips som ikke var høstet.

Plommesuppe

300 g plommer
1 dl rips
2 ss råsukker
1 stjerneanis
1 1/2 dl vann
1 dl Rørosrømme
øko-melis
1/2 ts vaniljesstang

Skjær plommekjøttet fri fra steinene og ha dette, rips, vann, vaniljestang delt i to og sjerneanis i en kasserolle.
Kok så vidt opp og la det stå og syde under lokk i 15 min.
Rør sammen melis og rømme.
Server suppen lunken med litt rømme og gjerne et mynteblad hvis du har.

Flere plommeoppskrifter; Plommepai

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører