Saftig eplekake

21.09.2012

Det er ingen hemmelighet at de fleste eplekaker inneholder omtrent de samme ingrediensene, men både mengde og rekkefølge kan gi forskjellig resultat. Dette er kokkas trøst.

Dette er en tradisjonell og enkel variant som du svinger opp på få minutter – særlig hvis du har ferdige eplebiter i fryseren. Det er godt med både rosiner i kaken og hakkete nøtter på toppen; mandler, hassel- eller valnøtter. Bruk det du har.

150 g økologisk hvetemel
150 g råsukker
150 g Rørossmør
3 øko-egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
eplebåter fra fire-fem epler

• Smelt smøret.
• Pisk egg og sukker. Ha i mel og bakepulver, pisk, ha i smør og rør litt til.
• Smør en rund form og ha i deigen. Ta eplebiter, rett fra fryseren, og fordel dem over deigen.
• Strø sukker og kanel over og inn i ovnen med den. Stekes gylden på 180 grader i ca. 30 min. Noen liker den lite stekt, litt deiget i midten. Stikk en pinne i og sjekk.
• Regel: Varme kaker, kaldt tilbehør, is eller krem. Kald kake, varmt tilbehør – som en god hjemmelaget vaniljesaus.

Åutropstegn mini koke og fryse ned eplekompott er velkjent for de fleste. Like nyttig er frosne plastposer med rå eplebåter. De tåler fint å ligge nedfrosset rå. Legg dem i kaldt vann med sitronsaft i hvis du ikke er rask med å få dem i poser og i frysern. Norske epler er blant de mest smakfulle i verden. Likevel råtner epler i norske hager. Slik er det å bo i et land med nok mat. Ser du en hage smekk full av epler, ring på! De fleste synes det er hyggelig å dele sin overflod. Sjekk ut epleslang.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører