Schwarzwälder Kirschtorte

11.05.2015

Denne deilige sjokoladekaken med kirsebær behøver du ikke bruke to dager på – men det er helt greit om du gjør det. Den er ikke vanskelig, men litt omstendelig - som mye god mat!

DAG 1

Kakebunn

50 g mandler
50 g rårørsukker
1 eggehvite

• Hakk mandlene fint i kjøkkenmaskinen sammen med sukker.

• Rør dette inn i den stive eggehviten og spre massen ut på et bakepapir. Bruk ringen på bakeformen som mal.

• Stek ca 10 min på 180 °C, pass på at den ikke stekes for mye. Den skal være hard, men ikke så hard at den er vanskelig å skjære igjennom.

• Ha på et tynt lag med ripsgelé eller aprikossyltetøy før den blir helt kald.

Sukkerbrød

5 økologiske egg
1 eggplomme
250 g rårørsukker
150 g økologisk, fint hvetemel
50 g potetmel
50 g kakao
2 ts bakepulver
1 liten ts vaniljepulver

• Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, ha i de tørre ingrediensene og pisk lett til jevn røre.

• Ha rørem i en rund form kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 190 °C i 35-40 min. La kaken bli i formen og sett den kaldt med plast rundt over natten.

DAG 2

Kirsebærfyll

5 dl syltete kirsebær og kirsebærsaft, 50/50
(alternativt bare bær og vann)
120 g rårørsukker eller
6 ss agavesirup
1 ts potetmel og litt vann
5 ss kirsch

• Kok opp bær og saft og rør inn potetmel. Smak at den er søt nok. Rør til det tykner, bland inn kirsch og avkjøl.

Sjokoladekrem

2,5 dl Rørosfløte
100 g 70% økologisk sjokolade
1 ss g økologisk, hvitt sukker

• Smelt sjokoladen i vannbad, avkjøl.

• Pisk krem med sukker og ha i sjokoladen, rør sammen.

Hvit krem

5 dl Rørosfløte
2 ss økologisk hvitt sukker

• Pisk krem og sukker til en glatt, stiv krem.

Montering av kaken

• Del kaken i 3 med en skarp kniv. Legg et lag på nøttebunnen og legg ringen til formen rundt igjen.

• Spred kirsebærfyllet jevnt over, legg sjokoladekremen på, og legg neste lag av sjokoladekaken over.

• Dynk med litt god kirsebærsaft og ringle over noen dråper kirsch. (Ikke bruk saften fra glasset hvis du kjøper kirsebærene.)

• Legg halvparten av den hvite kremen på kakelaget før du legger den siste delen av sjokoladekaken på toppen. Dynk denne også med litt saft før du legger den siden ned.

• Ta av ringen og spre resten av kremen jevnt på og rundt kaken.

• Riv mørk sjokolade og kast dette på kantene. Hold kaken over tallerkenen med sjokolade, så faller det som ikke fester seg ned der. Skrap noen flak av sjokoladen med en skarp kniv til pynt på toppen.

• La kaken stå kjølig og sette seg en stund før servering.

Kirschwasser eller kirsch fremstiles ved dobbelt destillering av gjæret saft av kirsebær som vokser i og omkring Schwarzwald i Tyskland, kjerneområdet for kirschproduksjonen. Kirsch (40%) er klar, usukret og serveres avkjølt i små glass som en aperitiff eller etter måltidet. En god kirsch er sterk, men har en behagelig smak og aroma av kirsebær. Kirsch er ingrediens i sveitsisk ostefondue og helt essensiell i Schwarzwälder Kirschtorte.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører