Sitronterte

17.03.2014

Skal du lage en sitronterte må den være syrlig nok og ikke for søt. Denne oppskriften er utprøvd av utallige proffe kokker og gir etter vår smak et perfekt resultat også på hjemmekjøkkenet. Etter vår smak er det akkurat slik en sitronterte skal smake, ren og enkel.

Tertebunn

200 g økologisk hvetemel
2 ss rårørsukker
150 g kaldt Rørossmør i terninger
1 eggeplomme

• Kjør alt i blenderen til det danner seg en klump.
• Pakk deigen inn i plast og la den hvile kaldt i minst en time.
• Kjevl ut eller fordel deigen i smurt form på 23-25 cm, eller 8 mindre former, men med løs bunn. Klem jevnt ut med fingrene, og pass på at du ikke etterlater for tynne partier eller hull. Bruk en gaffel til å lage pen kant med. Dekk med bakepapir og hell over ris eller erter som skal hindre at den hever seg.
• Stek midt i ovnen, 20 min, på 160 °C.
• La den kjøle seg litt og løft av papiret med risen forsiktig. (Spar risen til neste gang du baker terte.)
• Sett tertebunnen inn i ovnen igjen i noen minutter så bunnen blir lysebrun. Pass på at ikke kantene blir svidd. Hvis du ser at bunnen ikke er helt tett, kan du tette små hull ved å pensle med hviten fra egget før du setter den inn igjen.

Sitronfyll

5 økologiske egg
1 ½ dl rårørssukker
4 økologiske sitroner, saft og skall av
2 dl kremfløte

• Pisk eggene lett sammen med sukkeret i en bolle.
• Riv sitronskallet og press ut saften. Kok opp dette sammen med fløten. Skal koke skikkelig et par minutter, avkjøl noe.
• Sil langsomt blandingen over eggeblandingen mens du pisker for hånden.
• Det er lettest å helle i terteformen hvis du setter den i ovnen og trekker risten halvveis ut. Fyll nesten til topps. Den hever seg ikke.
• Stek ved 100-120 °C, i ca. 40 min. Sjekk, den skal skjelve litt når du tar den ut. (Bedre med langsom steking i lengre tid, enn for varm ovn.)
• Du kan lage mindre porsjonsformer om du har, de trenger kortere steketid, eller bruke en form på 23-25 cm – det er mindre jobb.
• Kan lages dagen før. Sikt gjerne litt melis over rett før servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører