Sjokoladefondant med kirsebær

11.05.2015

Alle råvarene er økologiske og lette å få tak i til denne tradisjonelle, gode dessertkaken. Kirsebær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon!

6 egg
200 g rårørsukker
200 g smør
200 g 70 % sjokolade
100 g hvetemel

• Smelt smøret forsiktig sammen med oppdelt sjokolade.

• Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør forsiktig den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen i eggedosisen, så hvetemelet. Sikt det gjerne, en fondant skal være fin i strukturen.

• Smør et muffinsbrett med smør og dryss rundt mel i dem før du fyller den ¾ fulle. (Det er ikke lett å få dem ut av silikonformer, faste brett er best.)

• Sett gjerne brettet i fryseren, da kan du lage røren i god tid og svinge opp med luksusdessert i en fei.

• Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 7-8 min. Er de frosne må de steke 1-2 minutter ekstra. Prøv deg frem i din egen stekeovn. Overflaten skal være stekt, men inni skal kakene være helt flytende. La kakene stå noen minutter i formene før de tas forsiktig ut.

• Server dem lunkne sammen med syltete kirsebær og gjerne litt iskrem. Du kan også servere kirsebærsorbet til fondanten.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører