Sjokoladetrøfler

08.12.2013

Etter litt prøving og feiling er jeg kommet til at det enkleste er å putte sjokoladen, ennå rennende, i en sprøytepose – legge denne til avkjøling – og så presse ut små sjokoladebønner eller "stenger" mens massen er myk, ikke for rennende, men heller ikke helt stivnet. Dette er julesnadder av beste sort!

Det er fint å være to til denne jobben, én som presser og én som kutter med en skarp kniv. Etterpå er bitene rullet i kakao og i melis. Brukte en liten pensel til å børste av det meste. Klemme dem ut i små former går også greit. På toppen; appelsinknekk laget på mislykket førsteforsøk av syltet appelsinskall. (I mange oppskrifter står det at disse skal tørskes i ovnen. Ikke prøv det. De ble steinharde, men gjør nå nytten som appelsinkrokan etter noen runder i kjøkkenmikseren. Veldig godt både i og på toppen av både trøfler, annen sjokolade og i sjokolademousse.)
Melonjern for å forme trøfler fungerer dårlig, kulene sitter fast uansett hvor varmt jernet er, og det er litt klissete å lage kuler med hendene, men det er fullt mulig.
DSC0661

250 g øko-sjokolade, 60-70 %
1 ½ dl fløte
½-1 dl rårørsukker
½ dl palmesukker
50-100 g Rørossmør

• Kok opp fløte og det søte. La det koke litt.
• Del opp sjokoladen i biter i en glassbolle og hell i tynn stråle den varme fløteblandingen over
mens du rører med en slikkepott til alt har smeltet.
• Tilsett romtemperert smør i biter og rør til du har en jevn, fin masse.
• Ha massen over i en sprøytepose hvis du vil bruke det, eller dekk til bollen og sett kaldt over natten. Bruker du pose skal den bare ligge kaldt en times tid så den stivner litt.
• Neste dag former du kuler med rene hender.
• Ha kakaopulver eller melis på en tallerken og vend bitene i dette.
• Du kan godt smaksette trøflene med likør, cognac eller espressokaffe. Tar du i 3-5 ss av dette, bruker du tilsvarende mindre fløte. Ha det sterke i fløten etter at denne er kokt.
Disse holder seg fint en god stund i romtemperatur, men oppbevar dem helst i kjøleskapet i boks eller glass med tett lokk.

Her kan du kjøpe gode, økologiske produkter på nettet:
økosjokolade.no
sanabona.no
norganic.no
vitalkost.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører