Syltete plommer

03.06.2014

Syltete plommer er snadder hele vinteren igjennom og en fin måte å oppbevare sommerens fine frukter på.

Til 1 l vann trenger du 600 g sukker. 1/2 ts sitronsyre forhindrer at plom­mene mørkner, du kan også bruke saft og skall av en økologisk sitron. Du kan ha i mindre sukker hvis plommene er søte, men sukkeret er viktig for holdbarhet. Kok opp laken, legg rene plommer i og la dem trekke til de er møre.

Plommer kan syltes med eller uten skinn og steiner. Er skinnet tjukt bør det tas av. Det gjør du ved å lage et lite snitt i plom­meskinnet og så legge plommene i kok­ende vann i 30 sek før du drar av skinnet. Legg plommene i laken etter hvert.

Ha dem på varme, rengjorte glass med tett lokk, fyll glassene nesten fulle med plom­mer og fyll etter med kokende sukkerlake til glasset er fullt. Tørk godt av kanten og legg på lokk.

Når frukten er varmet opp til høy nok temperatur og glasset er fylt så det ikke er luft igjen under lokket, vil de holde seg godt i mange måneder. Oppbevares mørkt og kjølig.

utropstegn miniDu kan smaksette laken,
f eks med rom, konjakk eller vanilje.

Her finner du flere plommeoppskrifter:
Plommesyltetøy
Plommemarinade
Plommechutney
Hele krydderplommer
Plommepai
Rips og plommesuppe.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører