Sild på bordet

24.11.2016

Her er et knippe deilige oppskrifter som får selv en som påstår han ikke liker sild til å forsyne seg to ganger. Vår ...

Fiskekaker med råkostsalat

06.09.2016

Fiskekaker er enkelt å lage selv, og skikkelig bra hverdagsmat. Poteter, råkostsalat og fiskekaker på tallerken er en ...

Hvit fisk med sprøstekt skinn

27.08.2016

Mirepoix heter det på fransk når du finhakker ulike grønnsaker. Du kan bruke det du måtte ha for hånden, poenget er at ...

Stekt ris

27.08.2016

Dette er grei mat, laget med ingredienser du som regel har i skapet. Utelat reker eller kjøtt hvis det passer for deg. ...

Sommerruller

03.06.2016

Sommerens beste grønnsaker, skalldyr og urter, rullet sammen i et risflak og dyppet i en deilig hjemmelaget dipp! Det ...

Torskerogn

26.02.2016

Du får torskerogn på boks året rundt og den inneholder nok til 4 personer. I sesong er fersk torskerogn det beste.

Skrei med purre, linser og bønner

26.02.2016

Dette er en velsmakende oppskrift med mange gode proteinkilder. Spis skrei ofte når det er sesong for denne delikate og ...

Sildesalat med eple

13.08.2015

Dette er en gammel og god klassiker som i de fleste tilfeller inneholder eple. Ikke et hvilket som helst eple, men ...

Varmrøykt makrell i turrøyker

12.08.2015

Her kan du bruke turrøykeren, f eks ABU-röken. Det er vanlig å varmrøyke makrell som allerede er saltet, enten i en ...

Østers på grillen

05.06.2015

Det er sesong for å grille! Der andre anbefaler svinekoteletter og biff på grillen, har vi prøvd oss på østers. Legger ...

Gratinerte blåskjell

28.11.2012

Nå som det er kaldt i vannet er blåskjell og annen sjømat på sitt beste! En kjempegod forrett.

Grillet skrei med bønnesalat

18.02.2013

God, fast fisk kan tilberedes på mange vis, bruk en grillpanne om du ikke fyrer opp utendørs. Til salaten bruker du ...

Sennepssild

21.01.2014

På Bondens marked i og rundt Oslo finner du ofte en deilig honningssennep. Denne egner seg god til denne silden. Har du ...

Karrisild

21.01.2014

Ved siden av tomatsild er dette en av favorittene. Husk når du smaker til karriblandingen at fisken er salt og ...

Sikori og rekesalat

18.12.2013

En blanding av sødmen i rekene og honningen, bitterheten i sikorien og det friske fra sitronen, blandet med litt krutt ...

Lyst på fisk…

11.10.2013

Det har lett for å bli litt mye kjøtt, pizza og pasta. Alltid godt - og ganske lettvint. Denne fiskeretten er ikke ...

Kraft fra hav og sjø

06.06.2013

Alle gode supper starter med god kraft og all god kraft starter med gode råvarer. Dette gjelder både kjøtt og fisk. ...

Enkel fiskegrateng

12.04.2013

Når du lager gratenger er det noen tommeltottregler: Ikke ha i for mye makaroni, og ikke bruk eggeplommene, da blir ...

Fin fisk i form

16.02.2013

Dette likner det vi nordmenn kaller bacalao, tørrfisk med løk og tomater, men i denne retten er fisken fersk. Koker du ...

Kryddersild med tindved

24.11.2012

Sild er sunt, og tindved er sunt! Bærene inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, vitaminene A og B, ...

Sildetartar

24.11.2012

En liten delikatesse! Enten som forrett eller fingermat. Med eller uten eggeplomme. Som fingermat, spander noen små ...

Tomatsild

24.11.2012

Dette er en favorittsild, spesielt i jula. Server den med godt rugbrød til som aftens, til frokost eller som forrett.

Fritert brisling

24.11.2012

Spør etter agnsild eller brisling i fiskebutikken. Sesongen er i januar og fra juni til desember. Fisket etter ...

Fingermat med røkt makrell

07.07.2012

Enten du kjøper en vakumpakket røkt makrell eller røker den selv – makrell egner seg godt som fingermat sammen med ...

Thailandske fiskekaker

29.04.2012

Fin fingermat eller hovedrett! En hot variant av de tradisjonelle fiskekakene. Kjempegod søtsyrlig saus til å dyppe ...

Bacalao mens vi venter

11.05.2012

Forleden klarte jeg å planlegge så godt at den utvannete klippfisken var ferdig akkurat når vi virkelig trengte noe ...

Sild og eggsalat på rugbrød

24.04.2012

Sild er sunn og god mat. Av og til litt glemt. Spiser vi en "frokost" i Danmark blir vi minnet på alle de gode rettene ...

Hjemmelagde fiskekaker

15.04.2012

Fiskekaker er veldig lett å lage selv. Prøv! Det tar fem minutter + steking. Du kan bruke all slags fersk fisk; kolje, ...

Ørretconfit med pepperrotkrem

25.07.2014

Har du fisket mye ørret? Her er en deilig, smakfull forrett, og ikke så komplisert som det ser ut på ingredienslisten!

Skrei på ertepuré…

20.01.2014

Det gjelder å utnytte den herlige skreien når det er sesong, og det er det nå! Tidligere i år enn vanlig, så det er ...

Barnevennlig hverdagsmat

01.07.2013

Enkel og god hverdagsmiddag som barn elsker – seikaker i brun saus. Om du finhakker kålsalaten litt ekstra for dem glir ...

Torsk med bacon og tomat

05.11.2012

Det er viktig å få i seg litt fersk fisk! Denne retten kan du lage med all annen fisk enn torsk også. Den er smakfull, ...

Friterte matjesild

13.10.2012

Matjesild er kjempegodt og sterkt undervurdert her i landet. Slik er det ikke i Nederland! Der er matjesild en ...

Kongekrabbecoctail

29.04.2012

Spennende med en variasjon av rekecoctailen. Denne har mange gode smaker og kongekrabbe er noe vi bør spise mer av før ...

Fish and chips

29.04.2012

Gatemat fra England er litt undervurdert her i landet. Men en god hjemmelaget "fish and chips" er både turmat og ...

Klippfisk med stuete rotgrønnsaker

29.04.2012

Stuete rotgrønnsaker som pastinakk eller selleriroter et glemt tilbehør som passer godt til fisk. Klippfisk er kanskje ...

Sei med ingefær og asparges

29.04.2012

GRØNN FISK: Som forbruker kan du alltid stille spørsmål om hvor fisken kommer fra, og dermed vise interesse for fisk og ...

Sinte, gode reker

15.04.2012

Forsøk å erstatt scampi med reker som smaker mer, forskjellige skjell, sjøkreps, hummer og krabber. I nesten alle ...

Sei, koriander og nøttesmør

12.04.2012

Enklere og bedre blir det ikke. Bruk fersk fisk, eller frossen fisk. Nøttesmøret er prikken over i'en.

Gravet makrell

22.03.2012

Det er godt å grave de største og feiteste fiskene du trekker opp enten på krok eller i garn, så husk å ta med en stor ...

Sild med pepperrot og rødløk

21.01.2014

Pepperrot er en undervurdert rot. Vi spiser wasabi til sushi, grønn og hot, men glemmer at den ferske passer til mye ...

Torsk på sunn seng

11.10.2013

Tenker du at nå må snart familien få fisk? Dette er en deilig søndagsrett, rene selskapsmaten – og veldig sunn. God ...

Fisk i folie

29.04.2012

Dette er en lettvint og god måte å tilberede fisk på grillen. All gode smaker fra både fisk, grønnsaker og skalldyr ...

Ovnsbakt klippfisk med bacon

29.04.2012

For ikke mange år siden gikk all den lekreste klippfisken til utlandet. Nå virker det som om nordmenn igjen har fått ...

Varmrøykt makrell

21.07.2015

Kokt, stekt, gravet, rå eller røkt… forandring fryder, også på tur! ABU-röken er standard, liten og lett å ta med på ...

Hvit fisk med ansjos

08.12.2013

Anjos er en underskattet liten fisk. Den egner seg godt ved siden av og sammen med mye annen mat. Som topping på denne ...

Spagetti alle vongole

01.07.2013

En favoritt! De små, gode skjellene, den sterke chilien, god smak av hvitløk, en dæsj med hvitvin og god pasta – enkel ...

Fiskesuppe fra sjø og land

06.06.2013

Det beste med en sommerlig fiskesuppe som dette er at du kan bruke nesten alt fra havet – og det aller meste fra ...

Laks med basilikum og erter

12.04.2012

Du finner økologisk oppdrettslaks i utvalgte kjedebutikker. Bruk gjerne selvfisket annen rød fisk.

Samarbeidspartnere

Annonsører