Bacalao mens vi venter

11.05.2012

Forleden klarte jeg å planlegge så godt at den utvannete klippfisken var ferdig akkurat når vi virkelig trengte noe godt. Det var rufsevær ute, mai – og fremdeles ingen sommer, nesten ikke vår engang. Det hjelper med en sterk, smakfull gryterett når været svikter. Kok og del med gode venner som hjelper deg å se lyset når du er værsjuk!1 kg utvannet, skinn og benfrie stykker klippfisk
1 skinnfrie paprika, piementos
1 k poteter i skiver
4 løk, i skiver
1 rød chili, finhakket
3 bokser tomater
2 hele hvitløk
3 dl olivenolje
friske persille
vann, skyll ut boksen

Vann ut fisken i en bolle med kaldt vann i minst 2 døgn, se anvisning på pakken.
Skift vann minst et par ganger daglig.

Ha litt av oljen i en stor kasserolle og legg i fisk og grønnsakene lagvis. Ha over resten av oljen og la det putre på middels varme ca 1-2 timer. Pass på at kasserollen ikke koker tørr. Spe eventuelt med litt mer vann. Du kan godt ha i ferske, gamle tomater du vil bli kvitt også.

Smak til med salt og grovkornet pepper, hvis ikke chilien har gjort den sterk nok og fisken salt nok. Ofte er det lurt å smake litt på chilien for å sjekke hvor sterk den er. Noen har litt syrlig tomatpure i, selv foretrekker jeg å skvise litt sitrondråper over om nødvendig. Smak deg frem!

Klipp persille og server rykende varm med godt brød og gjerne litt sprø salat. Øl eller en kraftig italiensk rødvin er godt til.

Bilde viser oliven i gryten, jeg synes denne bacalaoen er like godt uten. Men det gjør du som du vil.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører