Barnevennlig hverdagsmat

01.07.2013

Enkel og god hverdagsmiddag som barn elsker – seikaker i brun saus. Om du finhakker kålsalaten litt ekstra for dem glir den ned sammen med seikaker, saus og poteter. Kål er sunt, store og små bør spise kål. Kjøp vanlige fiskekaker i ferskvaredisken; kolje, sei eller hva de måtte ha av hvit fisk – ikke laks. Regn én til liten og to til stor.

Seikaker i brun saus

Saus:

70 g Rørossmør
1 liten ss mel, gjerne sanmalt spelt, emmer
eller annet urkorn
2, 5  dl vann
1 terning øko grønnsaks- eller kyllingbuljong
pepper (forsiktig med barn)
1 ss øko-lettrømme

Smelt smøren nøttebrunt, ta det til side og rør inn mel til det er glatt.
La det frese litt over platen igjen før du tilsetter vann og buljong.
La det koke litt under omrøring. La det småkoke i ca 5 min.
Trekk det av platen og tilsett 1 ss øko-lettrømme. Rør.
Ha i fiskekakene og varm forsiktig opp, ikke kok etter at rømmen er kommet i.
Serveres med gode kokte poteter og kålsalat som du finner oppskrift på her.
Hvis det er voksenmiddag kan du piffe opp sausen og kålsalaten med litt finhakket chili eller grovstøtt pepper. Det gjør susen.

utropstegn miniDu kan med hell bruke mel laget på gamle kornsorter til sauser.
Det gir en egen god nøttesmak og mer næring.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører