Fish and chips

29.04.2012

Gatemat fra England er litt undervurdert her i landet. Men en god hjemmelaget "fish and chips" er både turmat og lørdagskosemat. Lag det sammen med barna, men pass på den varme oljen!

700 g skinn- og benfri sei-, kolje eller torskfilet sitronbåter
nøyral olje; raps e.l

Frityrdeig
85 g hvetemel
1/2 ts salt
1 eggeplomme
2 ts olje
2 dl mørkt øl

Tartarsaus
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 presset hvitløksfedd
2 dl solsikkeolje
5 hakkede sylteagurker
1 ss kapers

Bland sammen salt og hvetemel i en bolle og lag en grop i midten. Ha øl, olje og eggeplomme i gropen og rør sammen til en jevn deig. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. (Du kan bruke vann i stedet for øl.)

Har du ikke frityrgryte, bruk en stekepanne med høye kanter. Bruke rikelig med nøytral olje og varm den opp til 180 grader. Har du ikke termometer kan du prøvesteke en potetbit. Det skal sprake og sprute og den skal raskt bli brun. Da er det varmt nok.

Tartarsausen: Rør sammen eggeplomme, sitron, sennep og hvitløk. Olje has i under omrøring, litt og litt. Bruk gjerne en stavmikser. Når sausen er slett og fin, majones, tilsetter du finhakket sylteagurk og kapers. Smak til med salt.

Skjær fisken i passelig store biter, og vend dem skikkelig dem i frityrdeigen. Stek fisken i den varme oljen i ca. 5 minutter. Legg fiskebitene på papir som suger til seg overflødig fett, og strø litt salt over.
Server med chips, tartarsaus og en skive sitron.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører