Hjemmelagde fiskekaker

15.04.2012

Fiskekaker er veldig lett å lage selv. Prøv! Det tar fem minutter + steking. Du kan bruke all slags fersk fisk; kolje, sei, torsk, steinbitt, makrell. Kjøp gjerne sei- eller torskefilet som du finner i alle frysedisker.

500 g fiskefilet
1 ss potetmel
1 dl økolettmelk
1 dl fløte
havsalt, pepper, krydder du vil ha i
smør/olje til steking

• Kjør biter av fisken i blenderen med et par klyper salt til du har en masse.
• Tilsett mel og kald melk/fløte, eventuelt egg.
• Kjør noen runder til det er jevnt.
• Lag kaker med rene, våte, kalde hender og stek dem i godt smør i ca 3 minutter. La dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe.
• Snu dem og stek et par minutter til.
• Kakene kan godt fryses.

Pass på at fisken er beinfrie. Putt fileten i fryseren noen utropstegnminutter, fiskekaker skal lages med iskald fisk. Har fisken vært helt frosset, bør du ha i et egg for å binde farsen. Revne gulrøtter og poteter er godt tilbehør eller en frisk, grønn salat. Ujålete, god, sunn og enkel hverdagsmat. Lager du fiskekaker selv, får du som regel høyere innhold av fisk enn i ferdigkjøpte, og du har kontroll på resten av ingrediensene. Ferdigkjøpte fiskekaker inneholder rundt 50 % ren fisk, i beste fall opp til 80. Fiskepudding kun 30 %. Små og store kropper trenger fisk. Minst tre ganger i uka. Hjemmelagde fiskekaker får ofte barn til å spise mer fisk. Fisk inneholder mer jod enn annen mat. Det er omtrent dobbelt så mye jod i mager fisk som i fet fisk. Jod er bl.a. viktig for kroppens stoffskifte. Fisk er også en god kilde til proteiner, flerumettede marine fettsyrer, vitamin D og vitamin B12.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører