Hvit fisk med ansjos

08.12.2013

Anjos er en underskattet liten fisk. Den egner seg godt ved siden av og sammen med mye annen mat. Som topping på denne retten, er den helt … topp!

ca. 800 g hvit fisk, filet uten skinn og bein

• Legg fisken i saltlake, ½ ss havsalt per dl vann, i 30 min før fisken tilberedes, så blir den fastere i fisken.

På toppen
4 ansjosfileter
2 ss smør
ca 1 dl brødrasp, gjerne tørt brød
½ dl revet parmesan
grovstøtt pepper

Ansjosen fra Fish 4 Ever blir fisket fra små båter utenfor kysten av Sicilia. Der blir de filetert, sort ert, lagt i salt rett fra havet og deretter i økologisk kaldpresset olivenolje. Kjempegode! Du finner den i helsekostbutikker. norganic.no

• Finhakk eller mos ansjos med en gaffel, og bland med mykt smør, brødrasp og pepper til en jevn blanding.
• Sett stekeovnen på 200 °C.
• Skjær fisken i serverings­stykker, tørk, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
• Fordel blandingen på toppen av stykkene, og stek dem i ca. 10 minutter, litt avhengig av fisken. Torskefisk trenger mindre tid en f eks kveite, så sjekk dem. Bruk grillen hvis toppen ikke blir brun og sprø.
• Stek brødkrutonger gylne i olje og smør.
• Lag en god salat av grønn salat, rødløk, fennikel, cherry­tomater og friske dillkvaster. Gjem noen dusker til pynt.

Dressing
1 eggeplomme
1 ts Dijonsennep
4 ansjosfileter
1 fedd hvitløk
2 dl god olje
2 ss ø-lettrømme eller
Rørosrømme

• Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk med stav­mikser eller pisk raskt for hånd til en jevn masse.
• Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring til det blir majones.
• Rør inn rømmen til slutt, og bland dressingen med salaten forsiktig med rene hender eller server den ved siden av.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører