Karrisild

21.01.2014

Ved siden av tomatsild er dette en av favorittene. Husk når du smaker til karriblandingen at fisken er salt og sylteagurkene søte. Bruk matjesild, like gjerne som kryddersild. Og pakk den gjerne inn i en wrap, eller server den på rugbrød.

4  sildefileter, type Carlos
1 liten sjalottløk
3 middels store sylteagurker
1 lite økologisk eple
2 ss kapers
2 små vårløk

Karrisaus
5 ss Rørosrømme
1 ts rårørssukker
1 ss karri
litt havsalt
grovt pepper

• Ha rømmen i en sil og la den stå over en bolle til en del av vannet er rent fra.
• Bland så sammen ingrediensene til karrisausen og smak til at karri, sukker, salt og pepper er i riktig forhold. (Husk at silden er salt og sylteagurkene søte.)
• Skjær silden i tynne biter, finhakk eple, sylteagurk, sjalottløk og vårløk og bland dette forsiktig i karrisausen. La det stå en stund så smakene får satt seg.

Oppskrift på sennepssild finner du her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører