Klippfisk med stuete rotgrønnsaker

29.04.2012

Stuete rotgrønnsaker som pastinakk eller selleriroter et glemt tilbehør som passer godt til fisk. Klippfisk er kanskje noe du ikke lager så ofte, men nå får du kjøpt lekre, benfrie loins av klippfisk som gjør dette til et festmåltid.

500 g klippfisk
1/2 kg sellerirot/pastinakk
2 ss smør
2 ss mel
1 dl fløte
salt, pepper
hakket persille

Bløt fisken i minst 2 døgn, se på pakken.
Del den i porsjonsstykker.
Legg fisken i kaldt vann, kok opp, skum av, legg på lokk og la fisken trekke på svak varme i ca. 15 min.
Rens og skjær sellerien/pastinakken i terninger.
Kok dem møre i lettsaltet vann.
Smelt smøret, rør inn mel og spe med litt av kokekraften fra rotgrønnsakene til du har en litt tykk hvit saus.
La sausen putre i ca. 5 min, rør inn fløten og rotterningene.
Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.
Server fisken med selleristuingen og kokte poteter som du surrer over sterk varme i litt smør og persille før servering.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører