Kryddersild med tindved

24.11.2012

Sild er sunt, og tindved er sunt! Bærene inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, vitaminene A og B, store mengder vitamin C og E og betydelige mengder mineraler; svovel, selen, sink og kopper. Egner seg godt sammen med nedlagt sild.
I Kina finnes over 200 medisinske og kosmetiske produkter med tindved. Tindved vokser vilt, men kultiveres også.
Eugen Johansen
skaffer tindved.

6 kryddersildfileter
2 dl eddik 7 %
3 dl sukker
4 dl vann
3 sjalottløk i skiver
2 ts sort pepper
2 ts rosé pepper
1 ts sennepsfrø
1 ts einebær
2 ss tindved

• Kok opp vann, eddik og sukker. Tilsett krydderet og la trekke. Avkjøl.
• Helles over sild skåret i biter som er lagt lagvis med sjalottløk. La stå 24 timer så smakene får satt seg.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører