Ørretconfit med pepperrotkrem

25.07.2014

Har du fisket mye ørret? Her er en deilig, smakfull forrett, og ikke så komplisert som det ser ut på ingredienslisten!

400 g ørretfilet
1 ss rød chili
2 ss persille
2 dl olivenolje
1 stk stjerneanis
1 ss fennikelfrø
4 dl soyaolje
salt og pepper

Pepperrotkrem

1 dl Rørosrømme
2 ss revet pepperrot
salt og pepper
sitronsaft

Spinat- og gressløkolje

20 g spinat
10 g gressløk
2 dl olivenolje

• Sett stekeovnen på 70 grader. Fileter fisken, ta ut bein, men behold skinnet på og skjær i jevnstore biter.

• Finhakk chili og persille, varm opp litt av olivenoljen, tilsett chili, persille, stjerneanis og fennikelfrø, og rør rundt. Tilsett resten av olivenoljen og soyaolje, og varm sakte opp i 5 minutter, den skal ikke koke. Ta oljen fra varmen og avkjøl noe.

• Strø grovt havsalt i bunnen av en liten ildfast form, legg i ørretbitene med skinnsiden ned og strø litt salt og pepper på toppen.

• Hell over krydderoljen slik at den dekker fisken, tilsett ekstra olje om nødvendig.

• Sett formen i stekeovnen og bak ørretbitene til de har en kjernetemperatur på 55 grader, ca. 5 min, hell så av oljen og legg fisken på tørkepapir som trekker ut fettet.

Pepperrotkrem

• Pisk rømme til den får en kremete konsistens.

• Tilsett revet pepperrot, smak til med sitronsaft, salt og pepper og en klype sukker.

Spinat- og gressløkolje

• Kjør alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser.

• Varm blandingen opp i en kasserolle og la den koke i 30 sekunder.

• Sil blandingen og avkjøl.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører