Ovnsbakt klippfisk med bacon

29.04.2012

For ikke mange år siden gikk all den lekreste klippfisken til utlandet. Nå virker det som om nordmenn igjen har fått smaken på den eksklusive, gode urnorske råvaren, og stadig flere leverandører gjemmer litt kvalitetsfisk til oss også. Men fremdeles er det store markedet i utlandet, og ikke her. Husk å planlegge før du skal svinge opp med denne herlige retten, for fisken må vannes ut i minst to døgn først.

1 kg klippfisk
baconskiver
1 kg poteter i skiver, kokt men ikke helt ferdige
4 gule løk, i skiver
5 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1 glass grillet paprika, kuttet
15 cherrytomat, delt i to
1 rød chili, uten frø, finhakket 
grovstøtt pepper
4 dl olivenolje, varmpresset
sorte, steinfrie oliven

Forvarm ovnen til 200 grader.
Del fiskestykkene i passe porsjonsstykker.
Varm opp olivenoljen sammen med hvitløken i en kjele.
Hell litt olje i bunnen av formen og legg lagvis: potet, fisk, løk, grillet paprika, chili, potet, tomat, sort oliven. 
Pepper strøs på mellom hvert lag.
Hell over resten av hvitløksolivenolje til slutt. Ta baconskivene på toppen.
Stek i ca. 30-40 min. på 200 grader.

utropstegn miniHåp på rester, eller lag litt ekstra.
Denne retten smaker enda bedre dagen derpå!

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører