Sei med ingefær og asparges

29.04.2012

GRØNN FISK: Som forbruker kan du alltid stille spørsmål om hvor fisken kommer fra, og dermed vise interesse for fisk og fiskeprodukter som er produsert på en forsvarlig måte. Det ligger mye herlig "grønn fisk" i disken. Sei er én av dem. Denne oppskriften er en sunn og lett middag. Og nå kommer snart norske asparges, beste i verden!

800 g skinn og beinfri seifilet
4 ss olivenolje
3 ss soyasaus
1 ss frisk ingefær i tynne skiver
2 ss syltet ingefær
600 g asparges, frisk

Skjær fisken i serveringsstykker og legg disse i en smurt ildfast form.
Bland sammen ingefær, olje og soyasaus. Hell blandingen over fiskestykkene.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til fisken er ferdig.
Drypp litt god olivenolje og strø litt havsalt over fisken når den er ferdig. Server med asparges, kokt noen få minutter i lettsaltet vann. Server på varme tallerkner, drypp resten av den gode kraften fra formen over til slutt.

utropstegn miniGRØNN FISK
Gjennom å gjøre bevisste valg kan vi alle bidra til at fiskeri- og havbruksnæringen forvalter våre felles ressurser på en bedre måte. I WWFs guide til fisk og skalldyr i Norge presenteres noen av de vanligste produktene på det norske fiskemarkedet. Norsk seifiske har nå fått offisielt stempel som "bærekraftig". Det er den såkalte MSC-ordningen som nå vil gjelde alt kommersielt fiske av sei i norske farvann. Velg MSC-merket sei neste gang du handler! Sjekk ut WWFs guide her

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører