Sildesalat med eple

13.08.2015

Dette er en gammel og god klassiker som i de fleste tilfeller inneholder eple. Ikke et hvilket som helst eple, men helst et søtt og hardt ett. Da slipper du kanskje å ha i sukker. Du kan lage denne salaten, uten sild og med mer potet, og servere den til varmrøkt makrell, som du finner oppskrift på i nummer 17 av Ren Mat og her på nettet under fisk og skalldyr. (Du får også kjøpt vakuumpakket røkt makrell i butikkene.) Både sild og makrell er sunn mat vi bør spise mye oftere.



6 sildefileter, (gjerne Carlos, blå eller gul boks)
3 store poteter
2 epler
rødbeter, syltet
1 liten rødløk
6 ss god majones, gjerne hjemmelaget
6 ss Rørosrømme
1 ss eplesidereddik
1 ts sukker
rugbrød
vårløk

• kok potetene, gjerne med skall hvis dette er tynt, de skal være litt harde.

• Tørk sildefiletene med husholdningspapir og skjær dem i biter.

• skrell halvparten av skallet av eplene med en potet­ skreller. Vi lar litt av skallet være på siden det er både sunt og godt på ferske epler. Ta ut kjernehuset.

• Hakk eplene, rødbeter, løk og potet i terninger.

• Rør sammen majones og rømme i en bolle, smak til med eddik og litt sukker om nødvendig.

• Vend forsiktig inn alt det hakkete.

• Bruk det grønne på vårløken til pynt.

• Silden holder seg fint i kjøleskapet i minst 1 uke.

utropstegnKok gjerne årets ferske rødbeter og bruke disse. da må du smake til dressingen med mer eddik og kanskje litt sukker. Sjokkrosa mat har aldri vært vår favoritt, og rødbeter farger alt det kommer i kontakt med. Derfor foretrekker vi å servere rød­ betene til ­ og ikke i salaten.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører