Sildetartar

24.11.2012

En liten delikatesse! Enten som forrett eller fingermat. Med eller uten eggeplomme. Som fingermat, spander noen små plommer fra vaktler!

2 sider sildefileter, Matjesild
1 ss hakket kapers
2 ss finhakket gulrot
2 ss finhakket gressløk
1 ss god olivenolje
salt
pepper
sitronsaft
eggeplommer

• Lag denne minst 30 min. før den skal spises så smakene får satt seg.
• Finhakk de kalde sildefiletene med skarp kniv. Bland inn resten av ingrediensene forsiktig med en slikkepott, minus sitron.
• Sett massen kaldt til du skal forme tartarene og servere dem. Skvis litt sitronsaft inn i massen nå.

Tomatsalsa

utropstegn miniForm tartarene som vist på bildet, danderes med god salat og litt brødkrutonger. Lag dem så store eller små du vil, med og uten eggeplomme, avhengig av om det skal være forrett eller fingermat. Skal det være fingermat er det lekkert med en liten vakteleggeplomme på. Da kan du også servere dem på små ristede toast.

2 smakfulle tomater
2 ss rødløk i små terninger
1 ts finhakket rød chili
1 ss finhakket bladpersille
1 fedd finhakket hvitløk
litt limesaft

• Alt blandes og smakes til med salt og pepper. Lag gjerne salsaen dagen før,
slik at smakene får satt seg. Sett kaldt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører