Skrei med purre, linser og bønner

26.02.2016

Dette er en velsmakende oppskrift med mange gode proteinkilder. Spis skrei ofte når det er sesong for denne delikate og gode fisken fra nord!


800 g renskåret skrei
2 purrer
100 g grønne soya- eller bondebønner
200 grønne linser
1 stor sjalottløk
½ rød chili soyasaus
2 hvitløkfedd
1 sitron, skall av olivenolje
salt og pepper

• Start med linsene. Skyll dem godt og kok dem til de er møre, ca. 20 min. Det tar kortere tid om du legger dem i vann en halv time først. Stek fin­ hakket sjalottløk i rikelig med god olivenolje. Ha i finhakket hvitløk når løken er gyllen og trekk pannen til side. Ha i de kokte linsene, 1 ss med soyasaus, en klatt godt smør, revet sitronskall, finhakket chili og rør rundt. Smak til med salt.

• Del skreien i passende stykker, strø på havsalt og la stykkene ligge i 15 min. Skyll av og tørk dem, og stek dem ca. 5 min i stekepannen som tåler varm ovn, med skinnsiden ned. Ikke rør dem. Sett hele pannen i stekeovnen på 150 °C i 8–10 minutter. Sjekk at den er ferdig eller gi den litt tid til. Du kan også steke fisken langsomt bare i stekepanne med skinnsiden ned. Legg lokk eller folie over og prøv å la være å snu den.

• Del det hvite og lyse­ grønne på purrene i passende stykker og damp dem i litt vann og rikelig med smør til de er møre, ca. 5 min. Salt dem forsiktig.

• Legg de grønne bønnene i kokende, saltet vann og kok dem møre, 5 min.

• Anrett på varme tallerk­ener med linsene under fisken og gjerne noen gode urter på toppen.

utropstegn

Pass på at ikke linsene blir for tørre,
det er de som skal gi fuktighet
til retten som da ikke behøver annen saus.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører