Skrei på ertepuré…

20.01.2014

Det gjelder å utnytte den herlige skreien når det er sesong, og det er det nå! Tidligere i år enn vanlig, så det er håpe at sesongen strekker seg langt ut i mars. Når råvarene er både ferske, gode og prisen ikke avskrekkende gjelder det å spise dem ofte. Så får det heller gå et helt år til neste gang.

Til denne lekre retten, selskapsmat eller hverdagsmat, trenger du

800 g skrei uten skinn og bein
2 poser økologiske, frosne erter
noen skiver bacon fra Grøstad og en god Hollandais.

• Kok ertene opp i litt vann. La dem koke i to-tre minutter. Sil fra vannet, tilsett en smørklatt og pisk en litt grov puré med stavmikseren. Hell tilbake i gryten og hold varm, smak til med salt og pepper.
• Stek baconet i biter.
• Ha litt smør i en ildfast form, smelt dette i stekeovenen som skal stå på 120-140 grader, ta ut fomen og snu fiskestykkene i fettet før du setter formen inn igjen. Strø med litt Maldonsalt og grovstøtt pepper på begge sider. Regn ca 10 minutter steketid på fisken, kjenn på toppen om den er fast.

Hjemmelaget hollandais

1 dl hvitvinseddik
pepper
2 ss vann
3 økologiske eggeplommer
300 g Rørossmør
friskpresset sitronsaft

• Kok opp eddik og pepper og reduser til det er nesten helt tørt. Hell på vann, Trekk gryten tilside og avkjøl før du har i eggeplommene og pisker til de øker bra i volum. Har du teken kan du bare dra gryten frem og tilbake på ikke for varm plate, er du usikker - bruk vannbad.
• Hell smeltet smør langsomt og litt etter litt i eggene mens du pisker. Når det lyser som eggedosis i gryten er du der. Smak til med litt saft fra en fersk, økologisk sitron, evnt salt.
Sausen må ikke koke, men kan holdes varm.

Prøv også grillet skrei med bønnesalat.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører