Sommerruller

03.06.2016

Sommerens beste grønnsaker, skalldyr og urter, rullet sammen i et risflak og dyppet i en deilig hjemmelaget dipp! Det er snadder- og festmat for store og små og hyggelig å gjøre i fellesskap ved bordet.• Hakk vårløk, gulrot, agurk (ta ut det bløte i midten), avokado, eller bruk det du vil av andre sprø og lekre sommergrønnsaker. Rens noen deilige reker, litt krabbe, til og med sjøkreps eller hummer hvis det skal være skikkelig fest.

• I tillegg trenger du rispapir som du finner blandt de asiatiske ingrediensene i velassorterte matbutikker.

• Det tar lang tid å rulle for alle, så hvis du hakker og skjærer og legger opp de forskjellige råvarene på et fat, kan folk rulle selv.

• Sett frem en stor bolle med lunkent vann og la alle fukte risarkene selv også. Snurr dem som en klokke sakte gjennom bollen. De skal fremdeles være litt harde når de legges på tallerkenen. Legg alt det gode på midten, og rull inn råvarene til en tett pakke.

• Koriander er kanskje den krydderurten som passer aller best til, men annet bladgrønt fra naturen og persille kan også brukes. Dessuten hjertesalat og andre sprø og gode salater.

Til sommerrullene er det deilig med hjemmelaget chilisaus, oppskriften finner dere her. Dette er fingermat! Spisepinner er selvfølgelig elegant, om du behersker dem, men fingrene funker utmerket.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører