Tomatsild

24.11.2012

Dette er en favorittsild, spesielt i jula. Server den med godt rugbrød til som aftens, til frokost eller som forrett.

8 fileter med Carlo sild, Matjesild eller annen saltet, sukret, krydret filetsild
1 ½ dl mild olivenolje
8 ss eddik 7%
8 ss vann
½ dl rørsukker
1,5 dl tomatpuré
2 ss hel pepper
3 rødløk
mye dill

• Bland tomatpuré, sukker og eddik i en bolle og visp godt sammen.
• Rør inn olje og vann vekselvis til jevnt.
• Tilsett de hele pepperkornene.
• Tørk av sildefiletene med kjøkkenpapir og skjær dem i passe store biter, litt på skrå. Del løken i to og skjær den i skiver. Ta ut kjernen i løken og kast den. Den smaker ofte litt sterkt.
• Bland sild og løk i bollen med tomatsaus, og klipp i mye dill. Jo mer jo bedre. Stilken også.
• Sett tomatsilden kaldt minst 24 timer, smakene trenger å sette seg.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører