Varmrøykt makrell

21.07.2015

Kokt, stekt, gravet, rå eller røkt… forandring fryder, også på tur! ABU-röken er standard, liten og lett å ta med på tur.

Det er vanlig å varmrøyke makrell som allerede er saltet, enten i en saltlake eller med strøsalt over natten. Det går fint å salte fisken rett før du legger den i røykeren også, og det er det enkleste. Du kan også varmøyke små ørret, sik eller annen litt fet fisk.

Røyketid: 5-15 minutter

1 makrell per person

salt

dill, einer

røykspon

Finn en egnet plassering av den bærbare røykeren. Husk at den må ha en 100 prosent brannsikker plass, og du må ha vann klart til å slukke den om nødvendig. Vær i nærheten så lenge røykeren er varm.

Rens fisken eller skjær ut filetene fra hode til hale. Skyll godt i kaldt vann, og tørk fisken med papir. Dryss på rikelig med salt både i skinnet og i buken.

Tenn røykeren, strø røykspon og dill eller einerbær etter enhetens anvisninger. Legg i fisk og sett lokket godt på. Lokket fanger røyken, og sørger også for at maten blir bakt. Mange varianter har en regulator for trekk på lokket. Følg med, når fiskekjøttet så vidt slipper beina, er maten klar.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører