Varmrøykt makrell i turrøyker

12.08.2015

Her kan du bruke turrøykeren, f eks ABU-röken. Det er vanlig å varmrøyke makrell som allerede er saltet, enten i en saltlake eller med strøsalt over natten. Det går fint å salte fisken rett før du legger den i røykeren også, makrell blir jo ofte middagsmat kort etter at den er fisket.



1 makrell per person

salt

røykspon og frisk dill eller einerbær

Røyketid 5-15 minutter

• Finn en egnet plassering av den bærbare røykeren. Husk at den må ha en 100 prosent brannsikker plass, og du må ha vann klart til å slukke den om nødvendig. Vær i nærheten så lenge røykeren er varm.

• Rens fisken eller skjær ut filetene fra hode til hale.

• Skyll godt i kaldt vann, og tørk fisken med papir.

• Dryss på rikelig med salt både i skinnet og i buken.

• Tenn røykeren, og strø røykspon og dill eller einerbær etter enhetens anvisninger. Legg i fisk og sett lokket godt på. Lokket fanger røyken, og sørger også for at maten blir bakt. Mange varianter har en regulator for trekk på lokket.

• Følg med under veis, og når fiskekjøttet så vidt slipper beina, er maten klar.

• Server med grønn salat og økologisk rømme.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører