Grønn chiligryte

24.11.2016

Denne gryteretten er deilig og varmende i kulda. Du kan også ha i kummin eller andre eksotiske krydre. Bruk dette som ...

Aligot de l´aubrac

06.09.2016

Denne potetmosen er både festmat og hverdagsmat der den kommer fra, og et festmåltid når finhakket svart trøffel ...

Poteter som tilbehør

06.09.2016

Poteter hører til maten og gjør den ekstra god. Ulike sorter har ulik smak, smaken blir dessuten påvirket av ...

Grønnsaker på indisk

15.06.2016

Krydder kan vi med fordel bruke mere av, sunne og gode smakssettere. Vi hentet inspirasjon fra India, og synes denne ...

Krydret rødkål

29.02.2016

Vi bør spise kål blant annet fordi den er rik på vitamin C og K og den inneholder folat. Fargen indikerer at den er rik ...

Bak kålrabi

29.02.2016

Bedre stappe har du garantert aldri smakt! Lag den bare med kålrabi, eller ha potet og gulrot oppi også. Når du baker ...

Sellerisalat

29.02.2016

Utrolig godt med lettkokt sellerirot og en god olje/eddikdressing over. En annerledes og ny måte for mange å bruke ...

Lunken gulrot

29.02.2016

Det tar deg et par minutter å tilberede og er et perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Når du varmer opp gulrøttene ...

Råkostsalater

29.02.2016

Råkostsalatene er gode med vanlig vinaigrettedressing, bruk gjerne sitronsaft i stedet for eddik, eller lag en ...

Rødbetesalat

29.02.2016

Forskning viser at mat med høyt nitratinnhold, rødbeter, spinat, brokkoli, selleri og kål, er rene vidundermidler i ...

Rødkålsalat

29.02.2016

Kål inneholder svært få kalorier, men fyller magen godt på grunn av all fiberen, noe som gjør at du føler deg mett. Kål ...

Kålsalat

29.02.2016

Det sies at hvis vi spiser kål minst to ganger i uken har vi en liten garanti for ikke å få tarmkreft. Hele ...

Oppskrifter på rotgrønnsaker og kål

26.02.2016

Det er høflig å spise opp, så kjøp de norske grønnsakene nå når lagrene må tømmes. Det er det minste vi kan gjøre for ...

Jordskokk i form

09.05.2015

Denne kan du lage til få eller mange, fremgangsmåten er lik, bare bruk flere poteter og jordskokker og større eller ...

Fritert jordskokk

19.03.2015

Dette passetr både til kjøtt og fisk og er selvfølgelig godt som hjemmelaget sunn chips også!

Potet-og jordskokkform

19.03.2015

Denne kan du lage til få eller mange, fremgangsmåten er lik, bare bruk flere poteter og jordskokker og større eller ...

Gulrøtter og ingefær

13.11.2014

Barnas favoritt som kan brukes som et tilbehør til nesten all mat.

Melkesyregjærede rødbeter

30.10.2014

Dette kan du lage hele året, men benytt anledningen når rødbetene er norske og helt ferske fra jorda. Da smaker de mest ...

Grønnkål kimchi

30.10.2014

Kimchi, en frisk og krydret fordøyelseshjelper med flere tusen år lange tradisjoner, spises til nær sagt alle måltider. ...

Melkesyregjæret rødkål og surkål

24.03.2014

Kål og karve har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Karve har vært vesentlig i folkemedisinen og ble plukket på ...

Dirty forrett

31.03.2014

De fleste av oss kan bare drømme om å lage mat som de gjør det på Noma og Maaemo. Men deres bruk av råvarene ...

Russiske erter

24.03.2014

Etter at Nora på 1980-tallet sluttet å produsere russiske erter var det mange frustrerte kokker. Både hobbykokkene og ...

Supersunn og god kålsalat

10.07.2013

Følg med når det er tid for nykål og spisskål, en av de aller sunneste grønnsakene bonden har å by på. Konsistensen er ...

Poteter på flere måter

07.10.2012

Poteten kan brukes på et uttall forskjellige måter. Gode poteter er en delikatesse bare kokt og med en klatt smør, men ...

Lunken gulrotsalat

20.09.2012

Det tar deg to minutter og er et perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Det enkleste kan være veldig godt…

Ovnsbakte tomater

12.06.2012

Norske sommertomater bør brukes på retter der tomatsmaken kommer ekstra godt frem. Lag bruschetta, pizza, tomatsalat ...

Sellerisalat med vinaigrette

17.04.2012

Bruk de gode, norske rotgrønnsakene til gryter og supper, mos eller pureer. En fast og fin knoll kan du også bruke til ...

Rotgrønnsaker og honningdressing

22.03.2012

Superenkelt og nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk, eller som en rett alene. Lag den gjerne nå med de nye ...

Potetsalat med to dressinger

16.06.2014

Hvis vi skal forsøke å opprettholde et sunt og variert kosthold, bør poteten inkluderes. Ofte, og i all sin ...

Persillepesto

25.11.2013

”Mise en place” er et uttrykk som brukes ofte på profesjonelle kjøkken. Ferdig plukket bladpersille er nesten uten ...

Norsk chèvre med asparges

24.06.2013

Litt fyldig, søt dressing passer godt til. Du kan også lage små lekre forretter ved å putte en bit på ristet brød og ...

Potetgrateng

22.02.2013

Fortvil ikke om det blir snerk på det du varmer opp som inneholder melk, det er bare proteinene albumin og globulin som ...

Hjemmelaget rødkål

24.11.2012

Rødkål får et ekstra fokus når jula nærmer seg, men vi bør sette rødkål oftere på menyen, fordi den er rik på vitamin C ...

Rosenkål med bacon

05.08.2012

Dette er et tilbehør til kjøtt, særlig vilt, som mange digger. Bacon får frem smaken i de små kålhodene på en bedre ...

Neper - sunt og godt!

14.09.2012

Ser du de gode, hvite, rene og lekre nepene i grønnsaksdisken er det ingen grunn til å nøle. Kjøp dem og råstek dem, ...

Sommerlapskaus

06.06.2012

Det bugner av de ferskeste og lekreste sommergrønnsakene på torv og i hager, så benytt sjansen! Nå gjelder det å få i ...

Samarbeidspartnere

Annonsører