Bak kålrabi

29.02.2016

Bedre stappe har du garantert aldri smakt! Lag den bare med kålrabi, eller ha potet og gulrot oppi også. Når du baker grønnsakene i stedet for å koke dem, bevarer du mer smak og får en mye mer spennende stappe. Poteter har vi ellers ikke tatt med i disse oppskriftene, men norske poteter er det også som regel et overskudd av på slutten av sesongen. Ikke glem dem, poteter hører hjemme i et variert og sunt kosthold.




1 kålrabi
3 gulrøtter
2 poteter
5 hvitløkfedd
olivenolje
frisk timian
fløte
smør
salt og pepper

• Sett ovnen på 180 °C. Skrell og del grønnsakene i biter, jo mindre biter dess kortere tid i ovnen. Ha alt på et stekebrett. Feddene kan være hele. Strø over litt frisk timian, hell over litt olivenolje, strø over salt og pepper og bland sammen med rene hender.

• Stek grønnsakene i ca. 45 min, bruk en gaffel og sjekk at de er møre.

• Avkjøl dem noe før du tar dem over i kjøkkenmaskinen og kjører til fin stappe mens du sper med litt fløte og en klatt smør. Begynn forsiktig så den ikke blir for rennende. Smak til med salt.

Passer til: Alt røkt kjøtt, fisk, kylling og and og som tilbehør til stekte vegetarretter.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører