Gulrøtter og ingefær

13.11.2014

Barnas favoritt som kan brukes som et tilbehør til nesten all mat.

1 pakke økologisk gulrot med skall, grovraspet
2 ss finraspet ingefærrot
1 ss uraffinert havsalt
1 dl myse, kan erstattes med 2 ss Vita Biosa (fås i helsekostbutikker)

• Vask gulrøttene godt, skrubb med grønnsaksbørste.
• Skrell ingefær og rasp den fint.
• Ha gulrot, ingefær, salt og myse i en stor bolle og kna godt til væsken begynner å slippe.
• Ha grønnsakene over i et rent glass eller en egen fermenteringskrukke og bruk samme metode som for kimchi.
• La det stå i 3-6 dager, smak underveis slik at du kjenner når de søte gulrøttene er blitt syrlige og friske i smaken. Stopp fermenteringsprosessen når du er fornøyd, og ha de ferdige grønnsakene over i en tett beholder. Oppbevares i kjøleskapet eller i en kjørlig bod. Her vil smakene modnes. Dette smaker ofte bedre etter et par måneders lagring

Her finner du flere oppskrifter på melkesyregjærede grønnsaker; melkesyregjæret rødkål og surkål, grønnkål kimchi, melkesyregjærede rødbeter

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører