Kålsalat

29.02.2016

Det sies at hvis vi spiser kål minst to ganger i uken har vi en liten garanti for ikke å få tarmkreft. Hele kålfamilien styrker de nødvendige bakteriene i tarmen, og tilskrives helt unike kreftbekjempende egenskaper. Grønnkål, brokkoli, blomkål, rødkål, rosenkål og hodekål – spis for livet!




½ kålhode
½chili
valmue- eller sesamfrø

DRESSING:
1 beger Rørosrømme
et par klyper rårørsukker
1 ts sellerisalt, (ikke øko)
2 ss epleeddik
grovstøtt pepper
chili

• Bland dressingen i bunnen av salatbollen. Smak at den er passe salt, søt og syrlig. Sellerisalt gir en god smak til denne dressingen.

• Finsnitt kålen så tynt du klarer med skarp kniv, eller bruk en mandolin eller kjøkkenmaskin og den fineste kniven.

• Ha kålen i bollen og løft alt sammen før servering. Strø over de sorte frøene.

Passer godt til: Seikaker i brun saus, stekte pølser og grillmat.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører