Krydret rødkål

29.02.2016

Vi bør spise kål blant annet fordi den er rik på vitamin C og K og den inneholder folat. Fargen indikerer at den er rik på antioksidanter, og innholdet øker ved varmebehandling.


1 rødkål, stor
1 ss appelsinmarmelade
1 ss rips- eller solbærgelé
2 dl appelsin- eller eplesaft
1 dl rødvin eller vann
1 dl bringebær- eller epleeddik
3–5 nellikspiker
10–12 pepperkorn
2 ts sterk sennep
1 ss ketjap manis
2 ss soyasaus
olivenolje og havsalt

• Finsnitt kålen, ikke den harde stilken. Venn deg til å bruke kjøkkenmaskinen hvis du har, det går hurtig å rive alle slags grønnsaker. De litt avanserte har alle slags skiver som vi ofte bare stuer bort.

• Støt nellikspiker og pepper i en morter og ha dette i varm jerngryte før du tar i resten.

• Ha i en god skvett olivenolje og surr rødkålen i den. Bruk en slikkepott til å røre med.

• Ha i resten av ingrediensene og la det småputre uten lokk i ca. 1/2 time. Det meste av væsken skal koke inn. Smak til om den er søt/serk/sur nok. Juster med gelé, eddik og salt.

• Ved å koke kun 1/2 time blir det litt tyggemotstand i kålen. Det synes vi er godt, men den kan godt koke lenger. Lag den gjerne dagen før.

Passer til: Hvit fisk, kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun, and og gås.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører