Melkesyregjærede rødbeter

30.10.2014

Dette kan du lage hele året, men benytt anledningen når rødbetene er norske og helt ferske fra jorda. Da smaker de mest og har et høyere innhold av vitaminer og mineraler.

6 mellomstore rødbeter
1 ss anisfrø
5 dl vann
1 ss havsalt
0,5 dl myse, kan sløyfes

• Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver.
• Ha skivene og karven lagvis over i et Norgesglass eller en egnet fermenteringskrukke, og press ut litt væske fra rødbetene ved å legge trykk på, enten med knyttneven eller et stamperedskap.
• Hell over saltlaken iblandet myse, og sett på tett lokk.
• La rødbetene melkesyregjære i romtemperatur i alt fra 7-21 dager. Når smaken er slik du ønsker den skal være, setter du rødbetene i kjøleskapet eller i en kjølig bod for langtidslagring.

Her finner du flere oppskrifter på melkesyregjærede grønnsaker; grønnkål kimchi, melkesyregjæret rødkål og surkål, gulrøtter og ingefær

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører