Neper - sunt og godt!

14.09.2012

Ser du de gode, hvite, rene og lekre nepene i grønnsaksdisken er det ingen grunn til å nøle. Kjøp dem og råstek dem, riv dem i råkostsalaten, friter dem, server dem lettkokte med smør. En mer pikant sak skal du lete lenge etter!

Neper må skrelles før bruk. Bruk potetstrellern og skjær av topp og bunn. Del dem i fire og kok dem noen minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og surr dem i litt smør før du serverer dem som tilbehør til både kjøtt og fisk. Ekstra lekkert som tilbehør er det hvis du skjære dem i terninger og råsteker disse i olje og smør med litt Maldonsalt og grovkornet pepper. Ikke kok dem først. Nepe kan også stues, altså lages i en hvit saus, da bør du koke bitene noen minutter først. Stuete neper passer veldig godt til spekemat på grunn av sin litt søtlige og milde smak. nepe

Eldre enn poteten
Nepe er en gammel kulturplante og hadde stor ernæringsmessig betydning før poteten kom. Den høstes ganske tidlig og bør kun vokse i ca 6 uker før den tas opp. Jo mindre de du kjøper er, ca 6-8 cm i diameter, desto bedre er de. Hvis neper får vokse lenge, blir smaken litt besk og kjøttet "hullete". Nepen er kalorifattig, og inneholder noe C-vitaminer, jern og kalsium.
Spis den mens det er sesong!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører