Ovnsbakte tomater

12.06.2012

Norske sommertomater bør brukes på retter der tomatsmaken kommer ekstra godt frem. Lag bruschetta, pizza, tomatsalat med avokado og mozarella, andre herlige salater med sommerens beste grønnsaker i og med en enkel god vinaigrette på. Utover høsten og vinteren er dette en fin måte å få frem alle de gode smakene på.

• Del tomatene i to.
• Dekk bunnen av en form, stor eller liten avhengig av hvor mange du lager, med grovt havsalt. Tomatene skal ikke ligge for tett.
• Hell over litt god olivenolje, og strø noen korn med råsukker over hvis du ikke tror de er søte nok. Varmen får frem sødmen, så på søte, solvarme sommertomater er sukker unødvendig.
• Sett formen i ovnen på 70 grader og bak tomatene i minst i tre – fire timer.
• Passer til både kjøtt og fisk, men la de ligge for seg selv på tallerkenen så ikke saus og andre smaker ødelegger de små smaksbombene.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører