Persillepesto

25.11.2013

”Mise en place” er et uttrykk som brukes ofte på profesjonelle kjøkken. Ferdig plukket bladpersille er nesten uten unntak noe alle kokker har klart til bruk. Har du persille og hvitløk kan du alltid lage god mat!


1 potte eller
½ bunt bladpersille
3 fedd hvitløk
½ rød eller grønn chili, fersk
ca 2 dl god olivenolje
skvis av sitron
1 klype råsukker
3 klyper fint havsalt eller Maldonsalt

Grovhakk persille, stilkene også, hvitløk, chili og kjør dette i kjøkkenmaskinen noen runder. Spe med olivenolje, litt etter litt, og kjør til jevn masse. Smak til med salt, litt råsukker og sitron.
Ha passe mengde, avhengig av antall poteter, over potetene, varm opp og hiv rundt på gryten med lokk på slik at alle potetene får et lag av pestoen rundt seg. Stø noen klyper Maldonsalt over før servering.
Du finner alle ingrediensene økologiske hvis du leter litt!
Bruk oljen som skiller seg fra som smaksforsterker/saus litt pent dandert på tallerkenen. Potetene passer godt til både rent kjøtt og fisk.
Pestoen kan også brukes i risotto eller i pasta.. Bruk mer eller mindre av hvitløk og chili, avhengig av hvor sterk du liker maten.
Putt det du ikke bruker på glass med lokk, det holder seg fint et par uker i kjøleskap.
Lag gjerne større porsjon, smak deg frem og finn dine egne mål og kombinasjoner!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører