Potet-og jordskokkform

19.03.2015

Denne kan du lage til få eller mange, fremgangsmåten er lik, bare bruk flere poteter og jordskokker og større eller mindre form. Du kan bruke ildfaste former, springformer eller hva du vil bare de tåler varme. Denne formen er til to personer.


2 poteter
4 jordskokker
fløte
god olivenolje
tørket sopp
salt og pepper


• Vask og skrubb poteter og jordskokker, ikke skrell dem med mindre du må.
• Riv begge syltynt på en mandolin, eller skjær dem så tynt du kan med skarp kniv.
• Smør en ildfast form rikelig med olivenolje og legg potet- og jordskokkskivene
om hverandre og lagvis med litt fløte og salt.
• Pepper støter du i en morter sammen med tørket sopp hvis du har.
Strø dette også mellom lagene.
• Drypp litt olje på toppen og stek formen på 180 °C i 30 min eller lenger, avhengig
av hvor stor formen er og hvor mange lag du har.
• Pynt med fersk timian før servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører