Poteter på flere måter

07.10.2012

Poteten kan brukes på et uttall forskjellige måter. Gode poteter er en delikatesse bare kokt og med en klatt smør, men utover vinteren tåler de fleste litt mer bearbeiding enn som så.

Hasselbakte poteter


Bruk det krydderet og de urtene du liker best. Noen liker også å ha litt revet ost på toppen mot slutten av steketiden.

12 poteter, like store
2 ss smeltet smør
salt og pepper
4 ss brødstrø
1 ss hakket frisk kruspersille

Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. (Tips: Legg potetene i en tresleiv så skjærer du ikke helt igjennom.)
Ha potetene i en ildfast form og pensle dem med smeltet smør og strø over salt og pepper.
Stek dem i ovn på 226 °C i cirka 20 minutter.
Ta ut formen og pensle på mer smør og dryss over strø som du kan lage selv av gammelt brød.
Stek videre i cirka 20 minutter, stikk i dem og kjenn om de er ferdige.
Dryss over hakket persille før servering.

dobbeltbakt potetDobbeltbakte poteter

hasselbackpoteter






Hasselbakte poteter

Dobbeltbakte poteter

Dobbeltbakt potet passer ypperlig til alt kjøtt. Du kan variere urtene etter hva du serverer, rosmarin er for eksempel veldig godt til lam.

4 store bakepoteter
1 ½ dl Rørosrømme
2 ts frisk gressløk
1 vårløk, finhakket
75 g parmesan, eller annen smakfull ost
½ rød chili, finhakket
Maldon/havsalt

Bak potetene i ovnen på 200 °C i cirka en time til de er møre.
Ta potetene ut av ovnen, skjær i to på langs og ta ut innmaten med en skje.
Bland potet med rømme, finhakkete urter, chili, vårløk og salt, og sett blandingen tilbake i potetskinnene.
Stek videre i 10 minutter, ta dem ut og legg på revet ost. Sett potetene tilbake i ovnen til osten er gyllen.

Råstekte poteter

Når det skal være litt spesielt, er dette en god variant til vanlige, stekte poteter. Revne, råstekte poteter passer godt til all slags kjøtt, også vilt.

600 g fjellmandelpotet, skrellet og revet grovt
Rørossmør og olje til steking
havsalt og pepper

Klem ut så mye væske du kan fra de revne potetene.
Formes runde lapper som du steker godt brune på begge sider i cirka 20 minutter totalt. Ha salt og pepper på begge sider.


råstekte poteter

 Råstekte poteter

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører