Poteter som tilbehør

06.09.2016

Poteter hører til maten og gjør den ekstra god. Ulike sorter har ulik smak, smaken blir dessuten påvirket av jordsmonnet i stor grad. Vi byr på noen oppskrifter med poteter som det gode tilbehøret til resten av måltidet.



RÖSTIPOTETER

• Skrell og riv potetene på et rivjern. Klem ut så mye væske du kan og bland i salt og pepper og gjerne litt revet parmesan.

• Ha en god klatt smør og litt olivenolje i pannen og trykk potetblandingen jevnt utover i pannen, eller sett små klatter i pannensomdutrykkerutmed stekespaden.

• Stekes pa° begge sider til de er gylne og sprø.

STEKT MANDEL

• Vask men ikke skrell mandel­ potetene og del dem i re på langs. Fordel bitene utover et stekebrett.

• Ha over en god skvett med olje, litt salt og friske krydderurter og vend potetene med rene ngre slik at alle får olje og salt på seg.

• Stek potetene ved 220 °C i ca. 20 min. til potetene er lysebrune og møre. Dryss litt aksalt over før servering.

BAKT MED SOPP SALTKOKTE

• Disse potetene egner seg til nesten alt slags kjøtt. Når potet­ ene er nye og gode kan dette også være en lekker liten forrett.

• Bak potetene på ca. 180 °C så lenge som det tar for dem å bli møre, regn med minst 45 min.

• Finhakk og smørstek det du måtte ha av sopp,enten selvplukket eller kjøpt. Smelt litt ekstra smør på slutten av stekingen.

• Lag et kryss i potetene på toppen og strø den smørstekte soppen over. Pynt med litt finhakket gressløk.

• Egner seg godt til kjøtt og fisk med godt kryddersmør eller en rømmedipp, gjerne med pepperrot.

• Vask poteter med tykt skall. Kok opp vannet og legg i potetene. Det skal ikke være mer vann enn at det så vidt dekker potetene.

• Tilsett havsalt, ca. 4ss, og kok potetene møre. Hell av det som er igjen av vannet og damp potetene tørre i kasserollen. Skallet får da en tynn saltskorpe.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører