Potetgrateng

22.02.2013

Fortvil ikke om det blir snerk på det du varmer opp som inneholder melk, det er bare proteinene albumin og globulin som gir seg til kjenne. En god potetgrateng slår aldri feil. Den kan lages i god tid, halvstekes og stekes opp når det nærmer seg servering. Viktig at den er varm og god!

1 kg poteter
2 ½ dl melk
2 ½ dl fløte
2 fedd hvitløk
smør
revet muskat, salt og pepper

• Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
• Kok opp fløte og melk og smaksett med muskat, salt og pepper.
• Legg potetene i den kokende melken og la skivene koke ca 5 min.
• Smør en ildfast form med smør.
• Hell i potetene og fordel noen klatter med smør på toppen.
• Dekk formen med aluminium.
• Stekes på 160 grader i 30-45 min.
• Fjern aluminiumen og sett formen noen minutter under grillen, så den blir gylden og sprø på toppen. Sjekk at potetene er møre før du skrur av ovnen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører