Potetsalat med to dressinger

16.06.2014

Hvis vi skal forsøke å opprettholde et sunt og variert kosthold, bør poteten inkluderes. Ofte, og i all sin allsidighet. Etter vår mening har den fått et totalt ufortjent rykte. Om sommmeren er det tid for å bruke den kokt – og kald. Mengdene i oppskriftene er avhenger av hvor stor porsjon du lager. Smak deg til et perfekt resultat!

nypoteter
raust med grønne urter
vårløk, purreløk eller lignende
salt og grovstøtt pepper
dressing

VINAIGRETTE

4 deler god olivenolje
1-2 del eplesidereddik
grovkornet sennep
honning
hvitløksfedd, finhakket

• Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass med lokk. Skru på lokket og rist godt. Smak til at den er søt, salt og sterk nok.
Du kan godt spe på med litt Dijonsennep, for den grov­kornete er ofte ganske søt.
• Løft ferdigkokte, lunkne og delte poteter forsiktig inn i dressingen.
Løft inn grov­ hakket grønt når potetene er helt kalde. Vær sjenerøs med urtene!

RØMMEDRESSING

Vi skal helst kun vaske og børste poteter, bare skrelle hvis høyst nødvendig og da helst etter koking. Det er opplest og vedtatt at mye av næringen sitter i og rett under skallet. En eneste potet med skall gir deg halvparten av det du daglig trenger av kalium, jern, sink, fiber og vitamin C.
Når vi avkjøler potetene krystalliseres stivelsen slik at denne ikke påvirker fordøyelsen vår i samme grad. Derfor er det smart å spise kalde poteter om du vil ungå effekten av stivelsen.


økologisk rømme
finhakket rød chili
sitronsaft
finhakket dill eller andre urter
sennep
hvitløk, finhakket
salt og rårørsukker

• Bruk gjerne den lette øko­logiske rømmen, eller den mer smakfulle og helfete rømmen fra Røros.
Rør alt sammen og smak til så du får riktig forhold mellom surt, salt, sterkt og søtt.
• Løft ferdigkokte, kalde og delte poteter forsiktig inn. Vær sjenerøs med urtene!
Sett kaldt og tildekket en stund før salaten skal spises, så smakene får satt seg.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører