Råkostsalater

29.02.2016

Råkostsalatene er gode med vanlig vinaigrettedressing, bruk gjerne sitronsaft i stedet for eddik, eller lag en rømmedressing til.




Den grønnsaken som egner seg best som råkostsalat alene er gulroten. Men du kan rive alle røtter; gulrot, pastinakk, persillerot, sellerirot, samt litt kålrabi og blande disse. Tilsett eple eller annen frukt, gjerne rosiner også, men etter vår smak ikke for mye, da blir det fruktsalat i stedet. Bruk gjerne mer bladpersille, koriander eller andre krydderurter i slike salater enn du pleier, også nøtter og mandler som du rister lett i en tørr panne.

RØMMEDRESSING:
1/2 beger Rørosrømme
2 ss epleeddik
1 ts honning
salt

• Bland alt og smak til med salt og søtt.

VINAIGRETTE:
6 ss god olivenolje
3 ss epleeddik (eller sitron)
2 ts sennep
1 hvitløkfedd
1 sjalottløk
1 ts honning
klype salt

• Finhakk løken, en liten sjalottløk, og rør det sammen med eddik, honning og sennep. Spe med oljen i fin stråle mens du pisker hardt. Det er godt med litt honning i til råkostsalater.

Passer godt til: Stekt fisk, torskerogn, fiskekaker.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører