Rødkålsalat

29.02.2016

Kål inneholder svært få kalorier, men fyller magen godt på grunn av all fiberen, noe som gjør at du føler deg mett. Kål gjør også kroppen i stand til å skille ut giftstoffer hurtigere. En undersøkelse viser at kvinner som spiser mye rødkål har en 50 prosent lavere risiko for å få brystkreft enn de som ikke spiser kålen.


1 rødkål, liten
½ potte fersk mynte
1 rød løk
1 granateple, steinene
½ fersk chili
god olivenolje
salt
1 ts honning
1 sitron, saft av

• Rør sammen dressingen; olje, sitronsaft, litt salt og honning i bunn av en salatbolle.

• Del rødkålen i fire, ta bort den harde stilken, og snitt kålen fint med skarp kniv, på en mandolin eller med den fineste kniven i kjøkkenmaskinen.

• Skjær løken i supertynne skiver, har den mye hvit kjerne tar du bort denne, den smaker for sterkt.

• Finhakk halvparten av mynten og chilien og bland med løk og kål.

• Del granateplet i to,klem og skrap ut steinene og ha disse i, riv av resten av myntebladene og bland alt med rene hender.

Passer godt til: kjøttboller, hamburgere, lam og svinekjøtt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører