Rosenkål med bacon

05.08.2012

Dette er et tilbehør til kjøtt, særlig vilt, som mange digger. Bacon får frem smaken i de små kålhodene på en bedre måte enn om de bare er kokt. Ikke kok dem for lenge så de blir vasne, det skal være litt tyggemotstand i rosenkål. Synes vi.



frisk rosenkål
Grøstad-bacon i biter
hvitløk og chili finhakket
Rørossmør
litt havsalt og pepper

Skjær skalken av stilkfestet og fjern de ytterste bladene hvis de ikke ser helt friske ut. Skjær uansett av litt av stilktuppen som ofte blir litt brun. Skjær et kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
Kok opp vann og slipp kålen i. Kok i ca 4 minutter.
Hell av vannet og sett gryten tilbake så alt vann fordamper.  Sprøstek baconet, slipp hvitløk og chili oppi til slutt og ha i en god klatt med smør og legger i rosenkål. Stek til kålen er blitt litt gyllen. Strø over litt pepper, litt havsalt og server dem bråvarme.

utropstegn miniDu kan også lage en god puré av rosenkål. Kok dem møre og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskinen og kjør dem til jevnt med en smørklatt, en dæsj fløte, salt og pepper.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører