Sellerisalat

29.02.2016

Utrolig godt med lettkokt sellerirot og en god olje/eddikdressing over. En annerledes og ny måte for mange å bruke denne fine roten på.

1 liten sellerirot
2 ts salt
dressing
grov pepper

• Rens og skjær selleriroten i tynne skiver, bruk en mandolin om du har.

• Legg skivene i vann med litt sitron, da blir ikke sellerien misfarget mens du jobber.

• Kok opp nytt vann med litt salt og legg skivene i når det koker. Kok i 2 minutter. Skivene skal være møre, men gi litt tyggemotstand.

• Hell av vannet og skyll skivene i iskaldt vann til de blir kalde.

• La de renne av seg og tørk dem litt med kjøkkenpapir.

• Lag en enkel dressing av mild olivenolje, god eddik, salt, pepper og litt honning.

• Bland de kalde skivene i dressingen. Pynt med finhakkede bladpersille. Sett salaten kaldt og mørkt så sellerien ikke blir misfarget før servering.

Passer til: Vilt og smakfullt kjøtt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører