Sellerisalat med vinaigrette

17.04.2012

Bruk de gode, norske rotgrønnsakene til gryter og supper, mos eller pureer. En fast og fin knoll kan du også bruke til en smakfull salat som egner seg til vilt og annet smakfult kjøtt.

1 sellerirot
2 ts salt
dressing
grov pepper

Rens og skjær selleriroten i tynne skiver.
Legg skivene i vann med litt sitron etter hvert, da blir ikke sellerien misfarget mens du snitter bitene.
Kok opp nytt vann med salt og legg skivene i når det koker. Kok i ca 3 minutter. Skivene skal være møre, men gi litt tyggemotstand.
Hell av vannet og skyll skivene i iskaldt vann til de er blitt kalde.
La de renne av seg og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
Lag en enkel dressing av mild olivenolje, god eddik, salt, pepper og litt honning.
Bland de kalde skivene i dressingen. Pynt med finhakkede, rene blader fra bladpersille eller bladene fra stangselleri. Sett salaten kaldt og mørkt, så sellerien ikke blir misfarget før servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører